Creme Bryle


Brylepudding med jordgubbar och jordgubbssorbet

St Pierre, St Petersfisk, John Dory


Halstrad St Petersfisk. I botten en ragu pa tomat,rostad paprika,kapris, lok och vitlok och spenat.
tomat fylld med krabba och en friterad krabboll.


Saskocken gjorde en Beurre Blanc till!

Tatin


Tarte tatin pa paron med en mandelglass

Gris


Confiterad grisbringa med rodkalspure', bakade plommon och apple, chips pa svalen  och vitlokscreme.
En syrlig karamell serveras till.

Musli


Har gjort en egen musli...
Jag tar havregryn och olika sorters notter och fro. Sen tar jag och skvatter lite apelsinjos over och rostar i ugnen pa 150 C tills notterna fatt farg och havret ar lite karamelliserat. Efter det later jag det svalna och tillsatter torkade bar och frukter. Forvara i lufttatta burkat

Vaniljris


Vaniljris med kanderad pecannot, vaniljglass och rischips

Variant pa lutfisk!


Pocherad odlad torsk, grona artor, Skummig bechamel och skansk senap

Hummersallad


En sallad kan vara sa mycket mer an bara en massa blad.
Jag anvander en sorts sallad, romansallad  till det ett pocherat agg hummerkott, skockachips, citrusfruktsfile'er,krutonger och massa annat gott...man kan ta precis vad man vill!!!

Applechips


Jag anvander en silpat, en silikonmatta som ar non-stick och tal hoga temperaturen.
Pudra florsocker under och over dem tunt skivade appleskivorna.
Baka i ugn i 110 C tills krispiga och du har ett fint komplement till en sorbet eller glass

Helstekt sjotunga


Doppade sjotungan i mjol forst innan jag stekte den i smor.
Till detta serveras kokt potatis och kokt sparris(vet att det inte ar sasong men ack so gott)dill och citron.

Halstrad anklever i Jordartskockssoppa


Halstrad anklever i Jordartskocksoppa-chips, friterad salvia och hassel

Björn Palmgren


Chef de Cuisine
aka: B, "skatten fran Arild", Sillakungen, BP, Bobby bula, arp, "min lille grabb", F1ans grabb

Krogare och matfilosofen Bjorn, driver koket i Arild med jarnhand. Allt ska vara perfekt!

citat 1 "Goodie goodie" slut citat
citat 2 "Har du stora brallor?" slut citat
citat 3 "Personalfest i servicen?" slut citat

Rosta om vilket citat som ar bast!

Strand hotel i Arild



Strand Hotel, ett mycket trevligt och familjart hotel i den lilla fiskebyn Arild.


http://www.strand-arild.se

Beuf


Fin biff med mycket fett och pa benet, ger en godare smak pa biffen

Kycklingskinn vs Kycklingskinn





Bakat kycklingskinn med timjan. Gott som snacks till en drink med en liten aioli till.
Lagg nagot over i som press och baka i 160 C tills krispigt. Lat rinna av pa hushallspapper

Korv


Gjorde en liten korv med: Kycklinglaret, mejram, citronzest, vitlok, schalottenlok, fankalsfro, rokt och lufttorkat flask.

Reultat: 100% knalle

Laxsoppa....forsta gang jag jobba?


Gjorde en fiskbuljong pa laxrens, purjolok, fankal, och lite champinjonrens.

Vad tycker ni?

Lingon, Kalles kaviar och Vasterbottenost ar 3 svenska produkter som man saknar nar man ar utomlands.

Vad tycker ni?

Kommentera!!!

Oxbringa


Rodvinsbrasserad, rimamd oxbringa. Glaserad och serveras har med sellerikram, rastekt selleri, timjansyltade aprikoser och vit albatryffel.
A part en tryffeljus

Afrodisium


"Belon" ostron, serveras val kylda med citron och nymalen svartpeppar. Enkelt och gott

Rullsylta

 
Kokt rimmad rullsylta. Ett komplement till frukosten. Tog i krossad kryddpeppar, svartpeppar och hackade orter

Zach P. chef commis at the Strand

Citat: " ehh, where should I put these herring nuggets" slut citat

Citat 2: "YES CHEF THANK, YOU CHEF, WON't HAPPEN AGAIN CHEF " slut citat


we're sure gonna miss you Z P

By a... spisbrod med kummin och Grisini.


Gjorde lite grisini och tunnbrod som jag smaksatte med kummin.


Knivar fran MAC

 
Favoriten nar det galler knivar. Riktigt bra kvalite' och skona att halla i.

www.vikingsun.se

Citat: "Du kan ta en global av mig" slut citat.

En liten : Hej hej fran koket!


Glomde lite mandlar i ugnen. Och ingen hade yrkesheder...

Sott och gott


Karamelliserat brod med farska bar och vaniljglass

Odlad Torsk


Halstrad torskrygg, med nya rodbetor brynta i en panna, brynt senapssmor med citron och en potatiskompott med senap och senapsort. Ovanpa friterad kapris.

Hummersoppa


Hummersoppa med confiterad hummer, schalottenlok, dill och ingefarsmjolk.
Har ser ni steg for steg med upplagget.


Ett bra Scones recept!

3dl mjolk
4tsk bakpulver
1tsk salt

100g smor, rumstempererat - skuret i kuber
7-8dl mjol

Knada mjol och smor och hall i ovriga ingredienser. Blanda till en deg och forma 4st kakor.

naga med gaffel och kryssa.

250 C tills gyllenbruna

Servera med en god lagrad ost/creme cheese samt lemoncurd och/eller sylt

Buljong-Boquett

Lammbuljong kom vid sidan om med farska orter

Lamm och pumpa

Ortstekt Lammx2 (rygg och file)-Pumpapure, rostad pumpa lammchips och spenat

closeup

Blomkalscreme-rastekt blokal- applechips- friterad dill- dillsmor

Dillstekt lax med blomkal och apple


Till laxen rev jag ra blomkal over- a part kom det en blomkalssoppa


Kycklingjus


Varmratt

Kyckling , variaton med korv smaksatt med fankal och mejram-glaserad klubba, konfiterad gula och brost. Sallad pa kal mejram och apple. Lattstuvad savoykal


Forratt

Blamusla-tomat-persilja-pepparrot och musslesoppa

Lammfond

Denna far smaputtra over natten

Rostade Lammben

Lammben, rostade och klara till fondgrytan!Klara till fondgrytan

Yoghurtbrod

Lammben rostade och klara till att ga i fondgrytan

Fore och efter

Har satt en hummerbuljong och hummersmor

Recently bought this little beauty...


Tupp i Vin!

Nu har jag lagat mat till mig och min kära mor. Det blev tupp i vin eller Coq au Vin som det heter på franska.

Till detta behöver man:

500g tupp(filé eller lår)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
1st vitölöksklyfta
10 st steklökar(små lökar)
1 morot
150 g färska champinjoner
smör
olja
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 st lagerblad
1 kvist färsk timjan
maizena
Gör så här:

- Skär tuppen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Skär fläsket i grova bitar. 

- Skala och lök, morot och vitlök. Skär ner moroten i grova bitar och dela svampen på mitten. 

- Bryn tuppen runt om i smör och oljai en stekpanna tills den fått färg.

- Lägg över tuppen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.

- Fräs under tiden fläsk, vitlök, steklök och svamp i smör .Lägg ner det i grytan med moroten.

- Rör ut maizena i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att

- Ris eller kokt potatis är gott! Testa även pressad potais.
 
bon appetit


Hittar inte min digitalkamera...

Digitalkamera är nog något som behövs....


How I became a blogger!

Var i Helsingborg igår och träffade Mina och Challe(2 kompisar och fd arbetskollegor)när deras kompis Caroline"Mini"Lundh kom dit. Jag hade träffat Carolin för längesen...typ 8 år sen, men kände knappt igen denna supermodell:) När Caroline berättade om att hon bloggade blev jag genast nyfiken och tänkte att jag ska minsann också testa! Så på den vägen är det.

Jag på anrika Sturehof i Malmö.Sjukt focuserad:)

Frontman på anrika Sturehof i Malmö:)

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer det att skrivas om mat, restaurangbesök och olika roliga saker som jag och mina vänner hittar på med.
Vi börjar i St Moritz, Schweiz där jag ska arbeta i 3 månader som kock hos en familj för tredje året irad.

Ska verkligen bli fantastiskt kul!

RSS 2.0