Tupp i Vin!
Nu har jag lagat mat till mig och min kära mor. Det blev tupp i vin eller Coq au Vin som det heter på franska.
Till detta behöver man:
500g tupp(filé eller lår)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
1st vitölöksklyfta
10 st steklökar(små lökar)
1 morot
150 g färska champinjoner
smör
olja
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 st lagerblad
1 kvist färsk timjan
maizena
Gör så här:
- Skär tuppen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Skär fläsket i grova bitar.
- Skala och lök, morot och vitlök. Skär ner moroten i grova bitar och dela svampen på mitten.
- Bryn tuppen runt om i smör och oljai en stekpanna tills den fått färg.
- Lägg över tuppen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.
- Fräs under tiden fläsk, vitlök, steklök och svamp i smör .Lägg ner det i grytan med moroten.
- Rör ut maizena i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att
- Ris eller kokt potatis är gott! Testa även pressad potais.
bon appetit
Men hej! Härligt ;) Men du måste ju foottta ;D
FINT
jag diggar din blogg fett mkt:)
har jag sagt hur fin blogg du har?haha:)
Hallå? Fett Tulle. Du får låna min kamera bara sen blir denna bloggen fiiiin.