Tupp i Vin!

Nu har jag lagat mat till mig och min kära mor. Det blev tupp i vin eller Coq au Vin som det heter på franska.

Till detta behöver man:

500g tupp(filé eller lår)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
1st vitölöksklyfta
10 st steklökar(små lökar)
1 morot
150 g färska champinjoner
smör
olja
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 st lagerblad
1 kvist färsk timjan
maizena
Gör så här:

- Skär tuppen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Skär fläsket i grova bitar. 

- Skala och lök, morot och vitlök. Skär ner moroten i grova bitar och dela svampen på mitten. 

- Bryn tuppen runt om i smör och oljai en stekpanna tills den fått färg.

- Lägg över tuppen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.

- Fräs under tiden fläsk, vitlök, steklök och svamp i smör .Lägg ner det i grytan med moroten.

- Rör ut maizena i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att

- Ris eller kokt potatis är gott! Testa även pressad potais.
 
bon appetit


Kommentarer
Postat av: Mini

Men hej! Härligt ;) Men du måste ju foottta ;D

2009-01-06 @ 17:26:58
URL: http://www.carolinelundh.se
Postat av: Tuppen

FINT

2009-01-06 @ 20:45:03
Postat av: babbiii

jag diggar din blogg fett mkt:)

2009-01-06 @ 21:55:52
Postat av: charlotte

har jag sagt hur fin blogg du har?haha:)

2009-01-07 @ 00:46:00
Postat av: Jacob Hallå Valfridsson

Hallå? Fett Tulle. Du får låna min kamera bara sen blir denna bloggen fiiiin.

2009-01-07 @ 20:48:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0