Creme Bryle
Brylepudding med jordgubbar och jordgubbssorbet
St Pierre, St Petersfisk, John Dory
Halstrad St Petersfisk. I botten en ragu pa tomat,rostad paprika,kapris, lok och vitlok och spenat.
tomat fylld med krabba och en friterad krabboll.
Saskocken gjorde en Beurre Blanc till!
Tatin
Tarte tatin pa paron med en mandelglass
Gris
Confiterad grisbringa med rodkalspure', bakade plommon och apple, chips pa svalen och vitlokscreme.
En syrlig karamell serveras till.
Musli
Har gjort en egen musli...
Jag tar havregryn och olika sorters notter och fro. Sen tar jag och skvatter lite apelsinjos over och rostar i ugnen pa 150 C tills notterna fatt farg och havret ar lite karamelliserat. Efter det later jag det svalna och tillsatter torkade bar och frukter. Forvara i lufttatta burkat
Vaniljris
Vaniljris med kanderad pecannot, vaniljglass och rischips
Variant pa lutfisk!
Pocherad odlad torsk, grona artor, Skummig bechamel och skansk senap
Hummersallad
En sallad kan vara sa mycket mer an bara en massa blad.
Jag anvander en sorts sallad, romansallad till det ett pocherat agg hummerkott, skockachips, citrusfruktsfile'er,krutonger och massa annat gott...man kan ta precis vad man vill!!!
Applechips
Jag anvander en silpat, en silikonmatta som ar non-stick och tal hoga temperaturen.
Pudra florsocker under och over dem tunt skivade appleskivorna.
Baka i ugn i 110 C tills krispiga och du har ett fint komplement till en sorbet eller glass
Helstekt sjotunga
Doppade sjotungan i mjol forst innan jag stekte den i smor.
Till detta serveras kokt potatis och kokt sparris(vet att det inte ar sasong men ack so gott)dill och citron.
Halstrad anklever i Jordartskockssoppa
Halstrad anklever i Jordartskocksoppa-chips, friterad salvia och hassel
Björn Palmgren
Chef de Cuisine
aka: B, "skatten fran Arild", Sillakungen, BP, Bobby bula, arp, "min lille grabb", F1ans grabb
Krogare och matfilosofen Bjorn, driver koket i Arild med jarnhand. Allt ska vara perfekt!
citat 1 "Goodie goodie" slut citat
citat 2 "Har du stora brallor?" slut citat
citat 3 "Personalfest i servicen?" slut citat
Rosta om vilket citat som ar bast!
Strand hotel i Arild
Strand Hotel, ett mycket trevligt och familjart hotel i den lilla fiskebyn Arild.
http://www.strand-arild.se
Beuf
Fin biff med mycket fett och pa benet, ger en godare smak pa biffen
Kycklingskinn vs Kycklingskinn
Bakat kycklingskinn med timjan. Gott som snacks till en drink med en liten aioli till.
Lagg nagot over i som press och baka i 160 C tills krispigt. Lat rinna av pa hushallspapper
Korv
Gjorde en liten korv med: Kycklinglaret, mejram, citronzest, vitlok, schalottenlok, fankalsfro, rokt och lufttorkat flask.
Reultat: 100% knalle
Laxsoppa....forsta gang jag jobba?
Gjorde en fiskbuljong pa laxrens, purjolok, fankal, och lite champinjonrens.
Vad tycker ni?
Vad tycker ni?
Kommentera!!!
Oxbringa
Rodvinsbrasserad, rimamd oxbringa. Glaserad och serveras har med sellerikram, rastekt selleri, timjansyltade aprikoser och vit albatryffel.
A part en tryffeljus
Afrodisium
"Belon" ostron, serveras val kylda med citron och nymalen svartpeppar. Enkelt och gott
Rullsylta
Kokt rimmad rullsylta. Ett komplement till frukosten. Tog i krossad kryddpeppar, svartpeppar och hackade orter
Zach P. chef commis at the Strand
Citat 2: "YES CHEF THANK, YOU CHEF, WON't HAPPEN AGAIN CHEF " slut citat
we're sure gonna miss you Z P
By a... spisbrod med kummin och Grisini.
Gjorde lite grisini och tunnbrod som jag smaksatte med kummin.
Knivar fran MAC
Favoriten nar det galler knivar. Riktigt bra kvalite' och skona att halla i.
www.vikingsun.se
Citat: "Du kan ta en global av mig" slut citat.
En liten : Hej hej fran koket!
Glomde lite mandlar i ugnen. Och ingen hade yrkesheder...
Sott och gott
Karamelliserat brod med farska bar och vaniljglass
Odlad Torsk
Halstrad torskrygg, med nya rodbetor brynta i en panna, brynt senapssmor med citron och en potatiskompott med senap och senapsort. Ovanpa friterad kapris.
Hummersoppa
Hummersoppa med confiterad hummer, schalottenlok, dill och ingefarsmjolk.
Har ser ni steg for steg med upplagget.
Ett bra Scones recept!
4tsk bakpulver
1tsk salt
100g smor, rumstempererat - skuret i kuber
7-8dl mjol
Knada mjol och smor och hall i ovriga ingredienser. Blanda till en deg och forma 4st kakor.
naga med gaffel och kryssa.
250 C tills gyllenbruna
Servera med en god lagrad ost/creme cheese samt lemoncurd och/eller sylt
Buljong-Boquett
Lamm och pumpa
closeup
Dillstekt lax med blomkal och apple
Kycklingjus
Varmratt
Kyckling , variaton med korv smaksatt med fankal och mejram-glaserad klubba, konfiterad gula och brost. Sallad pa kal mejram och apple. Lattstuvad savoykal
Forratt
Lammfond
Rostade Lammben
Yoghurtbrod
Fore och efter
Recently bought this little beauty...
Tupp i Vin!
Nu har jag lagat mat till mig och min kära mor. Det blev tupp i vin eller Coq au Vin som det heter på franska.
Till detta behöver man:
500g tupp(filé eller lår)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
1st vitölöksklyfta
10 st steklökar(små lökar)
1 morot
150 g färska champinjoner
smör
olja
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 st lagerblad
1 kvist färsk timjan
maizena
Gör så här:
- Skär tuppen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Skär fläsket i grova bitar.
- Skala och lök, morot och vitlök. Skär ner moroten i grova bitar och dela svampen på mitten.
- Bryn tuppen runt om i smör och oljai en stekpanna tills den fått färg.
- Lägg över tuppen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.
- Fräs under tiden fläsk, vitlök, steklök och svamp i smör .Lägg ner det i grytan med moroten.
- Rör ut maizena i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att
- Ris eller kokt potatis är gott! Testa även pressad potais.
bon appetit
Hittar inte min digitalkamera...
Digitalkamera är nog något som behövs....
How I became a blogger!
Jag på anrika Sturehof i Malmö.Sjukt focuserad:)
Välkommen till min nya blogg!
Vi börjar i St Moritz, Schweiz där jag ska arbeta i 3 månader som kock hos en familj för tredje året irad.
Ska verkligen bli fantastiskt kul!